Despre Alonissos

Alonissos se afla in partea de nord a Arhipelagului Sporadelor, in Marea Egee, in apropiere de insulele Skiathos si Skopelos.

Este o insula retrasa, de o frumusete salbatica, cu paduri de pin, peisaje spectaculoase si stanci care par ca se prabusesc in mare. Alonissos este vestita pentru plajele sale cu nisip fin si apele cristaline de culoarea smaraldului, considerate printre cele mai frumoase ale Marii Egee. Aici este paradisul amatorilor de scufundari, mai ales pentru ca marea ascunde grote cu stalactite.

Insula Alonissos face parte din Parcul National Marin Alonissos (primul parc national infiintat in Grecia si cel mai mare parc marin din Europa), impreuna cu inca 28 de insule mai mici, majoritatea nelocuite. Pescuitul este interzis in aceasta zona si se fac eforturi pentru protejarea focilor Monahus Monahus (foca calugar), singura specie de foci din Marea Egee si unul dintre cele mai rare animale din Europa.

Capitala se numeste Patitiri, un mic oras-port, unde veti gasi hoteluri, magazine si taverne cu cele mai delicioase preparate traditionale. Patitiri este si locul de unde pleaca barcile care fac excursii in largul coastei si in interiorul parcului marin.

Cel mai interesant oras din Alonissos este Old Town (orasul vechi) sau Chora, fosta capitala a insulei, situat pe un deal la 3 km de Patitiri. Stradutele sale inguste sunt un labirint cu magazine, cafenele, restaurante si terase de unde se poate admira o uimitoare priveliste asupra marii.

Orasul a fost distrus complet in cutremurul din 1964, insa locuitorii au reconstruit vechile case pastrand stilul si farmecul traditional grecesc. Astazi, cele mai multe sunt case de vacanta si pot fi inchiriate de catre turisti.

Este o insula linistita, in care accentul se pune pe protejarea mediului, de aceea Alonissos este destinatia perfecta pentru iubitorii de natura si pentru cei aflati in cautarea placerilor simple ale Greciei.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *